UNIBEN Post Utme Past Questions And Answers PDF

Filed in Post UTME Past Questions by on September 11, 2020 0 Comments

UNIBEN post utme past questions PDF download. make sure you download UNIBEN post utme 2020 past questions here. We have compiled up-to-date free UNIBEN post utme past questions for you. We have added accurate answers to help you while reading.

UNIBEN Post Utme Past Questions PDF

About UNIBEN Post UTME

The University of Benin is one of the foremost institutions of learning in Nigeria, founded in the year 1970.

With two campuses in Benin city, the institution is ‘home’ to over 50,000 students and 10,000 teaching and non-teaching staff.

The Uniben Screening Exercise will be conducted using the Computer-Based Testing (CBT) mode. All candidates are expected to be seated, latest one hour before the stipulated time for the screening exercise.

You might want to ask, does University of Benin, UNIBEN repeat their post utme questions? The answer is YES. In our research, we have discovered over 420 repeated questions in their past questions. Apart from that, the past questions will help you to know how the questions look like. You will see the nature of the exam even before the actual exam date.

Why You Need UNIBEN Post UTME Past Questions and Answers

The Majority of the universities or Polytechnics may not have the time to set new questions. And all they do is to pick questions from past UTME questions. It is now required of you to treat all UTME past questions for you to pass post-UTME successfully.

The cost of the newly updated post utme past questions for fuoye is 2,000.00 naira only for four subject’s combination.

For instance you are writing for UNIBEN Post UTME for Medicine & Surgery, you will be required to purchase at least four subjects which are;

  • Use of English
  • Biology
  • ChemistryUNIBEN
  • Physics

The course selection in the Post UTME exams depends on the subjects you wrote in JAMB.

How to Get Short Service Past Questions PDF

Pay the sum of N2,000 to the account below:

Call or send message to us through this number to show your interest 09026337386 (whatsapp number 07061248865).

You must have these platforms Email, whatsapp, facebook or any other favorable to you, for a pdf file transfer.

The cost of UNIBEN Past Questions & Answers is #2000(two thousand naira).

UNIBEN Past questions and answers can only be send when payment is made first.

Payment for UNIBEN Past Questions & Answers is to be made into this ACCOUNT bellow.

Account Name: Imohabasi Bassey Okon
Account Number: 0002127715
Bank Name: Stanbic Bank

MOBILE TRANSFER IS ACCEPTED

After Payment, send the following;

(1) Email address

(2) depositors name

(3) amount paid

(4) Proposed Course of Study

Feel very free to call or message this phone number (09026337386) for inquiry…

 

The purchased UNIBEN Post UTME Past question and Answers will be uploaded immediately into your email address or your WhatsApp.

100% guaranteed. The material will help you to pass Post UTME.

Below is a free sample of Uniben post utme past questions and Answers

ENGLISH LANGUAGE

Read the following instruction carefully.

1. Use an HB pencil to thoroughly erased. shade in your answer, ensure that any shading error is

2. Candidates should write their full Names (surname first) JAMB Registration number, paper code, sex Jamb score, Faculty of first and second choice and the Question paper Answer Sheets. option given to them in the appropriate spaces on the

3. Attempt all questions. Each candidate must submit the answer sheet with the question paper.

4. The use of calculator and/or similar electronic devices is NOT allowed.

Read passage 1 below carefully and answer the questions that follow. Each question carries 2 marks.

Passage I

Primitive man was probably more with fire as a source of warmth and as a means of cooking food than as a source of light. Before he discovered less labouries ways of making fire, he had to preserve it and whenever he went on a journey, he carried a firebrand with him. His discovery that the firebrand, from which the torch may well have developed, could he used for illumination was probably incidental to the primary purpose of preserving a flame.

Lamps, too, probably developed by accident. Early man may have had his first conception of a lamp while watching a twig or fibre burning in the molten fat dropped from roasting carcass. All he has to do was to fashion a vessel to contain fat and float in lighted reed in it. Such lamps, which were made of hollowed sea- shells, have persisted in identical form up to quite recent times.

1. Primitive men carried a firebrand during his journeys mainly for
(a) illumination (b) cooking (c) flame preservation (d) warmth

2. Primitive man was least concerned with fire as a (a) means of cooking (b) source of warmth (c) source of light (d) moretraveling

3. According to the passage, the torch probably developed from
(a) firebrand (b) twig (c) vessel (d) molten fat

4. One way early man made a lamp was by putting a lighted reed in a
(a) hollowed stone (b) seal-shell (c) vessel (d) molten fat

Read the passage below carefully and answer the questions that follow, each question carries 2 marks.

Passage II
Delinquency describes actions that would not be crime if performed by adults. If a young person performs one of such actions, then he has committed a crime. Delinquency is one of several status offences that can be committed only by people in particular stations of life as determined by age, profession or a person’s role in society. For young people, such offences include drinking, driving and smoking underage. Usually, they are offences only to the extent that they help to preserve some of the good things of life for the exclusive enjoyment of the adult world. Delinquency is, therefore, a weapon forged in adult minds and directed by adult hand against young people. It is born out of envy, adult primed and intolerance. If the world changed overnight and the responsibility to make and enforce laws fell on juvenile shoulders, the adults should expect a raw deal in return. Delinquency will then, certainly, refer only to many of the adult actions now freely committed by them.

5. The writer of the passage believes that delinquency laws are (a) not relevant to human society (b) only fit for young people (c) unfair to the juveniles only (d) very fair to the adult world

6. Status offences are those that can be committed by (a) all adults (b) juveniles only (c) delinquent juveniles (d) specified classes of people

7. In the view of the writer, drinking underage is an offence because (a) adults want to have all the drinks to themselves (b) adults do not want juveniles to get drinks (c) drunken juveniles can disorders in the society (d) adults have a duty to protect young society

8. If the world change overnight (a) there would be more delinquency laws (b) delinquency would refer to all adult actions (c) delinquency would no more be a crime (d) the world will be turned upside down

9. When young people make and enforce laws (a) the responsibility will be too heavy on their shoulders (b) they would retaliate against the adults.

In question 11 – 24, choose the option that is nearest in meaning to the word(s) or phrase(s) underlined.

11. Once I have finished all my homework, I am permitted to watch television (a) I can only watch television after doing my homework (b) I can watch television at any time (c) I can only finish my homework after permission to watch television (d) after watching television, I finished my homework

12. In their desire to impress their friends and relatives, many young workers bite off more than they can chew, in terms of financial obligations (a) have more money than sense (b) spend too much money on food (c) care too much for their relatives (d) take on more responsibility than they can afford

13. The new inspector of police decided that cuprites should be brought to book (a) should have their

14. The discussion became animated (a) specialized (b) lively (c) unruly (d) intellectual

15. The beggar’s taking snow-balled every hour (a) grew (b) turned white (c) seen to (d) turned into snow

16. The preacher has made good his promise to visit some of his converts today (a) fulfilled (b) improved on (c) seen to (d) accepted

17. Look at the tell tale signs of bettering on her (a) confirming looks (b) suspicious marks (c) revealing (d) signifying

18. The armed robbers who raided passengers on the outskirts of the city came to grief when they had a shoot-out with the police today (a) came to a bad end (b) became defeated (c) became grieved (d) came to a dead end

19. “This is a miniaturized version of your house”, remarked the architect (a) compressed (b) abridged (c) decreased (d) smaller

ANSWERS

1. D
2. A
3. A
4. C
5. B
6. D
7. B
8. D
9. B
10 B
11. A
12. B
13. B
14. B
15. A
16. A
17. C
189. DC
20. C

UNIBEN Admission Requirement

Admission Requirements For Arts, Social Sciences and Management Sciences.

1) Arts Students

  • Candidate must have at least 5 credits in Mathematics, English, Literature in English, Government, Economics and Biology either in WAEC (West African Examination Council) or NECO (National Examination Council) in not more than 2 sittings and can be combined, that is, WAEC and NECO but must not be more than 2 years apart.

2) Social Science and Management Science Students

  • Candidates must possess at least 5 Credits in Mathematics, English, Economics, Accounting and Biology, either in WAEC (West African Examination Council) or NECO (National Examination Council) in not more than 2 sittings and please note that WAEC and NECO results can both be combined for admission process but must not be more than 2 years apart.

3) The candidate must make at least 200 pass mark in JAMB to qualify for internal screening by the University of Benin

Admission Requirements for Science and Engineering Students

  • Candidates must make at least 5 Credits in Mathematics, English, Physics, Chemistry, Biology and Technical drawing (Engineering Students) either in WAEC (West African Examination Council) or NECO (National Examination Council) in not more than 2 sittings and can be combined, that is, WAEC and NECO but must not be more than 2 years apart.
  • The candidate must make at least 200 pass mark in JAMB to qualify for internal screening by the University of Benin (Uniben)

UNIBEN Courses

Below is the complete list of courses the University of Benin is currently offering.

  1. ACCOUNTING
  2. ACTUARIAL SCIENCE
  3. ADULT EDUCATION
  4. ADULT EDUCATION / POLITICAL SCIENCE AND PUBLIC ADMINISTRATION
  5. ADULT EDUCATION/ECONOMICS AND STATISTICS
  6. ADULT EDUCATION/ENGLISH LITERATURE
  7. ADULT EDUCATION/GEOGRAPHY AND REGIONAL PLANNING
  8. AGRICULTURAL ECONOMICS
  9. AGRICULTURAL ENGINEERING
  10. AGRICULTURAL SCIENCE AND EDUCATION
  11. AGRICULTURE
  12. ANATOMY
  13. ANIMAL AND ENVIRONMENTAL BIOLOGY
  14. ANIMAL BIOLOGY AND ENVIRONMENT
  15. ANIMAL SCIENCE
  16. APPLIED GEOPHYSICS
  17. ARCHITECTURE
  18. BANKING AND FINANCE
  19. BIOCHEMISTRY
  20. BOTANY
  21. BUSINESS ADMINISTRATION
  22. BUSINESS EDUCATION
  23. CHEMICAL ENGINEERING
  24. CHEMISTRY
  25. CIVIL ENGINEERING
  26. COMPUTER EDUCATION
  27. COMPUTER ENGINEERING
  28. COMPUTER SCIENCE
  29. DENTISTRY AND DENTAL SURGERY
  30. DRAMA/DRAMATIC/PERFORMING ARTS
  31. EARLY CHILDHOOD EDUCATION
  32. ECONOMICS AND STATISTICS
  33. EDUCATION AND BIOLOGY
  34. EDUCATION AND CHEMISTRY
  35. EDUCATION AND COMPUTER SCIENCE
  36. EDUCATION AND ECONOMICS
  37. EDUCATION AND EDO LANGUAGE
  38. EDUCATION AND ENGLISH LANGUAGE AND LITERATURE
  39. EDUCATION AND FRENCH
  40. EDUCATION AND GEOGRAPHY
  41. EDUCATION AND HISTORY
  42. EDUCATION AND INTEGRATED SCIENCE
  43. EDUCATION AND MATHEMATICS
  44. EDUCATION AND PHYSICS
  45. EDUCATION AND POLITICAL SCIENCE
  46. EDUCATION AND RELIGIOUS STUDIES
  47. EDUCATION AND SOCIAL STUDIES
  48. EDUCATION FINE AND APPLIED ARTS
  49. EDUCATION PSCHYCHOLOGY AND CURRICULUM STUDIES
  50. EDUCATIONAL ADMINISTRATION
  51. EDUCATIONAL MANAGEMENT
  52. ELECTRICAL/ELECTRONICS ENGINEERING
  53. ENGLISH LANGUAGE AND LITERATURE
  54. ENTREPRENEURSHIP
  55. ENVIRONMENTAL EDUCATION
  56. ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND TOXICOLOGY
  57. ESTATE MANAGEMENT
  58. FINE ARTS/FINE AND APPLIED ARTS
  59. FISHERIES
  60. FORESTRY AND WILDLIFE
  61. FRENCH
  62. GEOGRAPHY AND REGIONAL PLANNING
  63. GEOLOGY
  64. GUIDANCE AND COUNSELLING
  65. HEALTH EDUCATION
  66. HISTORY
  67. HOME ECONOMICS AND EDUCATION
  68. HUMAN KINETICS
  69. INDUSTRIAL CHEMISTRY
  70. INDUSTRIAL ENGINEERING
  71. INDUSTRIAL MATHEMATICS
  72. INDUSTRIAL PHYSICS
  73. INDUSTRIAL RELATIONS AND PERSONNEL MANAGEMENT
  74. INDUSTRIAL TECHNICAL EDUCATION
  75. INSURANCE
  76. INTERNATIONAL STUDIES AND DIPLOMACY
  77. INTERNATIONAL STUDIES AND DIPLOMACY
  78. LANGUAGES AND LINGUISTICS
  79. LAW
  80. LIBRARY AND INFORMATION SCIENCE
  81. LINGUISTICS / EDO
  82. LINGUISTICS AND AFRICAN LANGUAGE
  83. MARINE ENGINEERING
  84. MARKETING
  85. MASS COMMUNICATION
  86. MATHEMATICS
  87. MATHEMATICS AND ECONOMICS
  88. MECHANICAL ENGINEERING
  89. MECHATRONICS ENGINEERING
  90. MEDICAL BIOCHEMISTRY
  91. MEDICAL LABORATORY SCIENCE
  92. MEDICINE AND SURGERY
  93. METALLURGICAL AND MATERIAL ENGINEERING
  94. MICROBIOLOGY
  95. NURSING/NURSING SCEINCE
  96. OPTOMETRY
  97. PETROLEUM ENGINEERING
  98. PHARMACY
  99. PHILOSOPHY
  100. PHYSICAL EDUCATION
  101. PHYSICS
  102. PHYSICS/INDUSTRIAL PHYSICS
  103. PHYSIOLOGY
  104. PHYSIOTHERAPY
  105. PLANT BIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
  106. PLANT SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
  107. POLITICAL SCIENCE AND PUBLIC ADMINISTRATION
  108. PRODUCTION ENGINEERING
  109. PUBLIC ADMINISTRATION
  110. PURE AND APPLIED MATHEMATICS
  111. QUANTITY SURVEYING
  112. RELIGIOUS STUDIES
  113. SCIENCE LABORATORY TECHNOLOGY
  114. SECRETARIAL ADMINISTRATION AND EDUCATION
  115. SECRETARIAL EDUCATION
  116. SOCIAL WORK
  117. SOCIOLOGY AND ANTHROPLOGY
  118. SOIL SCIENCE
  119. SPECIAL EDUCATION
  120. STATISTICS
  121. STRUCTURAL ENGINEERING
  122. SURVEYING AND GEOINFORMATICS
  123. TAXATION
  124. TECHNICAL EDUCATION
  125. THEATRE ARTS
  126. ZOOLOGY

8 Steps To Pass Post UTME With Ease And Successfully

In order for you to pass Post UTME there are steps you have to follow to aid your preparation and the points listed below are steps to prepare for Post UTME.

(1) Source For Past Questions of Your Chosen Institution:

This will give you a hint of how their questions are structured. And if you are smart enough, you will know which questions occur frequently. Any question you see that occurs frequently should be treated and mastered.

(2) Go Through UTME Past Questions:

Majority of the universities or Polytechnics may not have the time to set new questions. And all they do is to pick questions from past UTME questions. It is now required of you to treat all UTME past questions for you to pass post-UTME successfully.

(3) Go Through Recommended Textbooks:

This is needed for you to understand some questions you might be having difficulty to answer. Once you are able to understand it, it has become part of you.

(4) Work On Your Speed and Accuracy:

You are going to be graded base on the number of questions you are able to answer and not the other way round. This means you must be fast and accurate. This is a competition and an opportunity to get your chosen course. You have thousands of people competing with you and you need to work your way out so as to be among those that will be offer admission.

(5) Have A Relatively Good O/level Result:

Sometimes, some institution might decide to have a screening exercise base on your O/level and UTME score. It may be graded 50/50, 60/40, 40/60 respectively for O/level and UTME score. If your O/level result isn’t too good, it will affect your overall grade.

(6) Stay Relaxed:

You should find a place close to the venue that you can sleep over before the day of the exam. You should avoid travelling down to the venue on that very day. Travelling to the venue on that day will increase your tension and affect your performance.

(7) Get To The Venue On Time:

Getting to the venue of the exam late is one of the reasons why students don’t pass Post UTME. Be punctual!

(8) Be Confident And Believe In Your Ability To Excel:

Many people have written the test and passed very well, so don’t allow fear to steal away your chance of gaining admission.

Study hard by crossing the t’s and dotting the I’s, this is your chance to gain admission into your desired institution and to study your chosen course.

Free Post UTME Past Questions;

UNIZIK Post UTME Past Questions and Answers

LASPOTECH Post UTME Past Questions and Answers

FUNAAB Post UTME Past Questions and Answers

Redeemer’s University Post UTME Past Questions and Answers

ABUAD Post UTME Past Questions and Answers

Landmark University Post UTME Past Questions and Answers

Tags:

About the Author ()

This website has been created to cater for the need of the teeming population of those people who are in need of all sorts of past question papers and answers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort istanbul
escort mersin
berlin escort
porno