Nigerian Airforce Recruitment Past Question and Answers PDF

Filed in Recruitment Past Questions by on July 1, 2021 0 Comments

NAF Recruitment Past Question and Answers. Get the best compiled Nigerian Air force Recruitment past questions with accurate answers here. Nigerian Air force Recruitment past question and answers are well arranged up to date, and it is very easy to get here. Below is the few sample of the Nigerian Air force Recruitment screening test past question and answers.

Nigerian Airforce Recruitment Past Question and Answers PDF

 

The Nigerian Air force Recruitment past question and answers is the means of excelling in your up coming recruitment screening test, It will also help you to know the nature of the exam.

The Nigerian Air force Recruitment past question and answers is available in PDF format. You can download it and print. You can also use the pdf on your mobile device or computer.

We have compiled up-to-date download Nigerian Air force Recruitment past questions pdf. We have added accurate answers to help you during preparation for your upcoming recruitment test.

Note: Our research found that Majority of the Nigerian Air force Recruitment screening test past questions are repeated.

The cost of the newly updated Nigerian Air force Recruitment screening test past questions is 2,000.00naira

Sample of Nigerian Air force Recruitment Past question and Answers (Part 1)

1. The first batch of Nigerian Airforce officers were sent to train with
A. British Air force
B. Ethiopian Airforce
C. American Airforce
D. South African Air force

2. The least rank in the Nigerian Airforce is the
A. Group captain
B. Flying officer
C. Pilot officer
D. Wing Commander

3. Nigeria’s governmental constitution is chiefly based on that of the:
A. USA
B. UK
C. EU
D. Netherlands

4. The Nigerian College of Aviation is located in
A. Lagos
B. Kano
C. Abuja
D. Kaduna

5. The first woman in space is
A. Yuri Gargarin
B. Valentina Tereshkova
C. Yui Xiang Wo
D. Julie Armstrong

6. The establishment of the Nigerian Airforce was conceived in
A. 1963
B. 1961
C. 1960
D. 1965

Sample of Nigerian Air force Recruitment Past question and Answers (Part 2)

1. The June 12 Presidential Election was annulled by President Ibrahim Babangida on

A) June 12, 1993

B) June 14, 1993

C) June 18, 1993

D) June 23, 1993

E) June 27, 1993

2. Gombe State belongs to the ______ geo-political Zone in Nigeria.

A) South East

B) South West

C) North Central

D) North East

E) North West

3. The full meaning of OECD is

A) Organization for Economic Cooperation and Development

B) Organization of Economic Cooperation and Development

C) Organization of Economic Community and Development

D) Organization for Economic Community and Development

E) Order of the Economic Community and Development

4. Paparada Square is in

A) Ilorin

B) Lokoja

C) Kaduna

D) Lagos

E) Sokoto

5. The former Eastern Region was proclaimed a sovereign nation, Biafra by Odumegu Ojukwu on

A) May 30, 1967

B) June 15, 1966

C) April 6, 1968

D) January 10, 1965

E) April 21, 1969

6. Obanta’s statue is located in

A) Abeokuta

B) Ibadan

C) Ogbomoso

D) Ilorin

E) Ijebu Ode

7. The Kruger National Park is in

A) South Africa

B) Tunisia

C) Cameroon

D) Poland

E) U.S.

8. The official residence of the Secretary-General of the United Nations is in

A) Washington DC, United States

B) New York City, United States

C) the Birmingham United Kingdom

D) Atlanta Georgia, United States

E) London

9. Dar es Salaam is the capital of

A) Tunisia

B) Turkey

C) Zimbabwe

D) Sudan

E) Tanzania

10. Shanga and Kyenga are ethnic groups in

A) Sokoto State

B) Bauchi State

C) Niger State

D) Kwara State

E) Borno State

11. FESTAC started in

A) October 1976

B) October 1978

C) November 1977

D) November 1978

E) June 1979

12. Which of these was never Senate President in Nigeria?

A) Iyocha Ayu

B) Chuba Okadigbo

C) Pius Anyim

D) Ameh Ebute

E) Umaru Dikko

13. Which of these was once President of Libya?

A) Omar al-Bashir

B) Hosni Mubarak

C) Muammar Gaddafi

D) Moncef Marzouki

E) Mohamed Boudiaf

14. Liberia’s former interim President was

A) Samuel Doe

B) William Tolbert

C) Amos Sawyer

D) Charles Taylor

E) Lt. Gen. Hezekiah Bowen

15. The internationally recognized capital of Israel is

A) Tel Aviv

B) Jerusalem

C) Damascus

D) Baghdad

E) Tehran

16. The current Executive Secretary of the National Universities Commission is

A) Prof. Jubril Aminu

B) Prof. Julius Okojie

C) Prof. Abdulrasheed Abubakar

D) Prof. Dibu Ojerinde

E) Prof. Is-haq Oloyede

17. The United Nations Charter was formed on

A) 1 February 1946

B) 26 June 1945

C) 24 October 1945

D) 15 March 1943

E) 10 January 1939

18. Abayon, Adim, and Adun are ethnic groups in

A) Taraba State

B) Cross River State

C) Bauchi State

D) Rivers State

E) Adamawa State

19. Barack Obama was awarded the Nobel Peace Prize in

A) 2000

B) 2003

C) 2004

D) 2007

E) 2009

20. The Secretary-General of the United Nations between 1972 and 1981 was

A) Javier Perez de Cuellar

B) Alger Hiss

C) Kofi Annan

D) Kurt Waldheim

E) Ahmed Salim

1. D     2.D      3. A      4.B      5.A      6.E      7.A      8.B      9.E      10. A

11.C    12.E    13.C    14.C    15.B    16.C    17.B    18.B    19.E    20.B

How to Get Nigerian Air force Recruitment Past Questions and Answers PDF

Call or send message to us through this number to show your interest 09026337386 (whatsapp number  09061330272).

You must have these platforms Email, whatsapp, facebook or any other favorable to you, for a pdf file transfer.

The cost of Nigerian Air force Recruitment past Questions & Answers is #2000(two thousand naira).

Nigerian Air force Recruitment Past questions and answers can only be send when payment is made first.

Payment for Nigerian Air force Recruitment Past Questions & Answers is to be made into this ACCOUNT bellow.

Account Name: Imohabasi Bassey Okon

Account Number: 0002127715

Bank Name: Stanbic Bank

MOBILE TRANSFER IS ACCEPTED

After Payment, send the following;

(1) Email address

(2) depositors name

(3) amount paid

(4) Proposed Course of Study

Feel very free to call or chat up for the purchase of past question and answers by tapping the whatsapp icon displayed on your screen.  (09026337386) for inquiry..

100% guaranteed

Tags:

About the Author ()

This website has been created to cater for the need of the teeming population of those people who are in need of all sorts of past question papers and answers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort istanbul
escort mersin
berlin escort
porno